Přebor ČOS Praha starší žactvo,dorost, muži a ženy 2022

O víkendu 4. – 5. června uspořádala ČOS v Praze v Tyršově domě na Malé Straně republikový Přebor ČOS ve sportovní všestrannosti staršího žactva, dorostu a dospělých. Do Prahy se sjelo asi 200 Sokolů, zástupců mužských i ženských složek od ročníku 2010 a starší. Víkend byl velmi náročný, během soboty závodníci absolvovali atletiku (skok do dálky, běh na krátkou i dlouhou vzdálenost a hod kriketovým míčkem nebo vrh koulí) a gymnastiku (prostná, hrazda, přeskok, děvčata kladinu a chlapci kruhy a bradla) a  šplh. V neděli je pak čekalo plavání na 50 nebo 100 volným způsobem. 

Náš Sokol reprezentoval Petr Molík, který si vylepšil osobní rekordy zejména v atletice a překonával záludnosti dorostenecké gymnastiky ve velmi silově náročných disciplínách jako jsou kruhy, bradla a hrazda. Za svou snahu sklidil dvě stříbrné medaile v atletice a šplhu na laně bez přírazu a dvakrát mu medaile utekla jen těsně, když skončil na 4. místě. Celkově tak byl opět vyhlášen na nepopulárním ale přesto výborném 4. místě.

Další zástupkyní byla Kateřina Müllerová, která byla poprvé v dorostenecké kategorii a hned naprosto opanovala atletiku, kde nad jiné vynikala během na 800m a vrhem 3 kg koulí. Ve své parádní disciplíně v plavání na 100 m kraulem také nezklamala, a tak si domů dovezla zlato a stříbro. V gymnastice byla se svým výkonem také spokojena a skončila na skvělém 13. místě z 28 dorostenek a celkově však přidala k Petrovi další 4. místo.

Milevský sportovec Ondřej Řezba bojoval v kategorii Žáci IV. Trénink se mu vyplatil zejména v atletice, kde trhal osobní rekordy ve sprintu, skoku dalekém a hodu míčkem. Velmi pěkně si vedl ve šplhu na laně, kde skončil na 6. místě, a svým výkonem byl potěšen i v plavání, kde uhájil 9. místo. Domů si tak odvezl bronzovou medaili z atletiky a celkově skončil na pěkném 9. místě.

Naše nejmladší účastnice Anna Pešičková se statečně držela ve startovním poli kolem poloviny a skončila na skvělém 21. místě z celé republiky. Velmi se jí vydařila zejména sportovní gymnastika, kde ji potěšila zejména prostná a kladina.

Třetí zástupce mužských složek byl Tomáš Bolek, účastník kategorie Žáci III. Při své pražské premiéře se rozhodně neměl za co stydět. Vynikl zejména v plavání na 50 m, když obsadil 5. příčku a velmi dobře si vedl v atletických disciplínách, kde obsadil skvělé 5. místo. Další bramborové umístění přidal ke svým kamarádům ve šplhu. Celkově tak odjížděl na velmi pěkném 7. místě.