Přebor Jihočeské župy v atletice 2024 + vyhlášení výsledků celkového Přeboru

Atletický přebor Sokolské župy Jihočeské, přilákal do Českých Budějovic téměř 200 sportovců z různých sokolských jednot z celého regionu. Milevsko se rovněž zapojilo do této soutěže, vedle účastníků z Písku, Boršova nad Vltavou, Českých Budějovic, Jistebnice, Křemže, Strakonic, Hluboké nad Vltavou, Kamenného Újezdu a Volyně.

Dokonalé počasí vytvořilo ideální podmínky pro skvělé sportovní výkony. V mladším žactvu vynikli Jan Plavec, Vanessa Jiroušková a Nikola Smrtová, zatímco ve starším žactvu překvapili Tomáš Bolek, Karolína Straková, Lucie Kriklová a Marie Müllerová. Mezi staršími kategoriemi se úspěšně prosadil i Kamil Šoule. Celkově jsme se mohli pochlubit ziskem 4 medailí.

Vrcholem události bylo vyhlášení přeborníků  Sokolské župy Jihočeské, kde se za celý rok sečetly body z desetiboje zahrnujícího plavání, šplh a různé gymnastické a atletické disciplíny. Vítězkou kategorie pro rok 2024 se stala Nikola Smrtová, doprovázená stříbrnými medailisty Johannou Šindelářovou, Lucií Kriklovou, Tomáškem Bolkem, Marií Müllerovou a Martinem Strakou, kteří společně postupují na celorepublikové mistrovství ČOS. Mladší žáci se utkají v Pardubicích, zatímco starší žáci a dorost se představí následující víkend v Praze. Kamil Šoule a Karolína Straková navíc doplní naši reprezentaci na celorepublikovém mistrovství ČOS ze třetího místa.

milevská sportovní všestrannost