Sokolský Týden v pohybu

Právě uplynulý týden se v mnoha sokolských jednotách po celé republice stal Týdnem v pohybu. A protože se do tohoto projektu zapojila čtyřicítka zemí z celé Evropy, je označován anglickým Move week. Nebo také: Now we move! (Teď se hýbeme!) Cílem této akce je pobídnout k pohybu nejen členy sokolských jednot, ale také veřejnost. Jak se to podařilo nám v Milevsku, posuďte sami.

   Všední dny byly určeny dospělým: společné vycházky do přírody, vyjížďka na kole, Pilatesovo cvičení na sokolské zahradě. Zúčastnila se celkem čtyřicítka dospělých. Součástí tohoto týdne byla i Evropská míle – krátká vycházka, určená hlavně rodinám s dětmi s cílem u rybníka Pytlák. Přesunový prostředek určen nebyl. Většina z padesátky účastníků přišla pěšky, ale do cíle dorazili i běžci, děti na kole, na odrážedle nebo na kočárku. Ti nejmenší byli odměněni omalovánkami, všichni pak dostali Účastnický certifikát a malou pozornost. Odměnou pro všechny pak určitě byl společně prožitý čas, krásné počasí a svěží jarní příroda.

  Sokolská trasa na Židovně pro pěší v délce 5 km a Sokolská severní cyklotrasa (17 km) zůstávají zájemcům přístupné i nadále. Podrobné informace k oběma trasám naleznete ve vývěsce na sokolovně. Připomínáme, že pro jejich absolvování je podmínkou chytrý telefon s funkcemi Fotoaparát, GPS, Mapa a Čtečka QR.

Zuzana Sekalová