24 cenných kovů pro všestrannost Milevsko

Již druhá porce bodů v soutěžní sezoně 2019 se přidělovala v sobotu 6. dubna v Písku. Místní tělovýchovná jednota Sokol Písek uspořádala z pověření Sokolské župy Jihočeské Župní přebor odboru všestrannosti ve sportovní gymnastice a šplhu. Do místní sportovní haly se vypravilo kolem 20 milevských sportovců. Snažili se získat co nejvíce cenných kovů nebo alespoň zabojovat o co nejlepší umístění v rámci jihočeské župy.

Na místě se sešlo přes 200 gymnastů a gymnastek, takže se bojovalo do pozdních odpoledních hodin. Milevskou výpravu reprezentovali naši nejmenší v klasickém dvojboji prostná a přeskok a kdo to již dokázal, zúčastnil se také soutěže ve šplhu na tyči. Zde se můžeme pochlubit zlatem Jana Plavce, ale ani ostatní předškoláci nezůstali pozadu. V dívčích kategoriích nám ve šplhu medailovou radost udělaly Rozálie Ondrušková, Veronika Matějková a trojlístek žákyň III, (Martina Koňáková, Natálie Kozáková a Kateřina Müllerová), které tuto disciplínu plně ovládly. V gymnastickém čtyřboji (prostná, lavička/kladina, přeskok a hrazda) vynikla Emma Fořtová, Veronika Matějková a Natálie Kozáková. Ve starších kategoriích nás jako každý rok podržela děvčata Bára Sulanová ziskem jedné zlaté a jedné bronzové medaile a Pavla Molíková ziskem 2 zlatých.

V žákovských kategoriích bodovali ve šplhu na tyči Jakub Sulan a Tomáš Bolek a ve šplhu na laně Jan Dolista, Petr Molík,  Jakub Brůžek  a Ondřej Řezba. Tomáš a Ondřej přidali stříbro ve sportovní gymnastice, Jan a Jakub  dodal bronz a Petr zkompletoval chlapeckou sbírku zlatem.