Malý TeamGym Písek 2017

Stříbro  a brambora z Malého TeamGymu

na fotografii ve fialovém družstvo děvčat ve složení: Molíková, Řezbová, Linhartová, Novotná, Křížová, Fialová a v modrém: Koňáková, Kozáková, Fořtová, Müllerová, Sulanová, Matějková V., Matějková A., Molík, Řezba, Hrych, Pokorný

Sokol Písek uspořádal v sobotu 25.11 2017 další ročník gymnastické soutěže Malý TeamGym 2017. Děvčata a chlapci z milevské sokolské sportovní všestrannosti a z oddílu sportovní gymnastiky se již vloni poprvé zapojili do tohoto typu soutěže a letos se znovu zúčastnili závodu v malé oblasti. Milevští vyslali do závodu dvě družstva, která sice spadají do stejného ročníku, ale liší se svým složením. Jedno družstvo je složeno pouze z děvčat a druhá skupina soutěží v tzv. mixu, protože se může pochlubit i mužskými členy. V republikovém přeboru se vyhlašují mixy zvlášť, ale v Písku byly bohužel vyhlášeny dohromady a tak naši obsadili nepopulární 4. místo.

Družstvu děvčat se dařilo lépe a vybojovaly si stříbrnou medaili. Oba týmy vystoupily jak na prostných tak na přeskoku s trampolínkou a vcelku se jim dařilo. Naše svěřence musíme rozhodně pochválit, protože secvičit skupinu různého věkového složení je časově  a organizačně náročné, neboť každý z našich svěřenců dělá kromě gymnastiky ještě i jiný sport. Děti ze stejného družstva obvykle nemají společné tréninky gymnastiky, protože jsou rozděleny do tréninkových skupin podle věku a pohlaví. Sejít se tak společně na jednom tréninku a doladit týmovou gymnastiku byl tedy pro nás velký oříšek. I tak jsme s výsledkem spokojeny, víme, co kde zlepšit, co opravit nebo předělat a s vylepšenými sestavami zkusíme zabojovat na republikovém přeboru ještě letos v prosinci v Praze. Držte nám palce!