Dětská atletická liga 2016

Po půlročním závodění se účastníci Dětské atletické ligy Tábor sešli 23. listopadu 2016 na slavnostním vyhlášení výsledků. Do tělocvičny táborského atletického stadionu se sjeli nejen závodníci a jejich trenéři, ale i rodiče, sourozenci a prarodiče, aby si vyslechli, jak se jejich svěřenci umístili v celkovém bodování.

DAL je seriál 7 závodů, které se konají od dubna do listopadu hlavně na táborském atletickém ovále. Jde o dny zaměřené na atletické disciplíny např. hody, skoky, dlouhé běhy, sprinty či překážky, navíc jeden netradiční závod na Žižkově náměstí zvaný Běh starým městem a terénní běh Lesní běh Pintovkou.

Závodníci dostávají body za účast a body za umístění. Nejpilnější z nich obdrží navíc diplomy za 100% účast. Jarní kolo závodů bylo letos velmi náročné, skoro při všech závodech byla velká zima a pršelo. I to patří k našemu sportu, umět podat výkon za obtížnějších podmínek.

Našimi hrdiny se stali všichni, kteří alespoň jednou zkusili, co znamená v atletice bojovat o medaile. Mezi těmi, kteří nás reprezentovali s nejvyšším možným nasazením a bodovali se 100 účastí jsou jak ročníky 2009 tak nejstarší ročníky 2003.

A na závěr ti, kteří se skutečně na stupně vítězů dostali. Zlato si do Milevska dovezli Kristýna Mikšovská, Jan Dolista a Pavla Molíková, stříbro Petr Molík a Lukáš Dolejší a  bronzovou medaili Eliška  Koutníková a  Martin Capůrka.

Výsledky uvádíme do 6. místa

Kategorie 2009 a ml.

  1. Mikšovská Kristýna, 3. Koutníková Eliška, Capůrka Martin, 4. Komárek Martin,
  2. Španvirt Vojtěch

Ročník 2007-2008

  1. Dolista Jan

 Ročník 2005 – 2006

  1. Míková Viktorie, 2. Petr Molík

 Ročník 2003-2004

1.Pavla Molíková, 2.Lukáš Dolejší

Petra Molíková

OLYMPUS DIGITAL CAMERA