Atleti úspěšní

V sobotu 18. května se v Táboře konal krajský přebor juniorů, mužů a žen v atletice, společný závod pro závodníky z Jihočeského kraje a Vysočiny. Závodu se zúčastnilo i šest atletů z Milevska a opět byli úspěšní. Pavla Molíková se znovu stala krajskou přebornicí v běhu na 100m překážek žen, ve skoku dalekém ji porazila pouze Adéla Záhorová. V kategorii mužů dálku vyhrál Štěpán Pokorný, ve skoku vysokém obsadil druhé místo. Junior Petr Molík se mezi muži rozhodně neztratil a získal stříbro na 100 i 200m, na 110m překážek bral mezi juniory zlato. Bronzovou medaili získal štafeta žen na 4x100m ve složení Molíková, Volfová, Müllerová, Kálalová. Kateřina Kálalová obsadila třetí místo i v běhu na 800m v kategorii dorostenky. Kateřina Müllerová mezi ženami ve vrhu koulí zůstala těsně pod stupni vítězů.
O den později ve Veselí nad Lužnicí měli svůj krajský přebor mladší žáci a žákyně. Hned v první disciplíně si pro stříbro doběhla smíšená štafeta 4x60m (Krejčová, Konopiská, Vansa, Volf). Tomáš Volf následně ovládnul běh na 60m i 150m a ve skoku dalekém bral stříbro. Stejnou medaili přidal i Tobiáš Vansa na 150m.

O následujícím víkendu se na stadionu Slavie v Praze konalo 2. kolo I. Ligy.  V této soutěži se představili také Pavla Molíková reprezentující Pacov a Štěpán Pokorný za Sokol České Budějovice.

Pavla Molíková dosáhla výborných výsledků. Ve skoku do dálky obsadila 4. místo výkonem 578 cm. Na krátkých překážkách skončila čtvrtá s časem 14.27 sekund, což bylo jen o 0.04 sekundy za jejím osobním rekordem. Navíc vyhrála finále B ve sprintu na 100 metrů v novém osobním rekordu 12.55 sekund.

Štěpán Pokorný, i přes zranění, předvedl skvělé výkony. Ve skoku do dálky obsadil 6. místo.

Během těchto úspěšných víkendů si milevští atleti vylepšili celkem 19 osobních rekordů, sezona se tedy pro milevskou atletiku vyvíjí zatím velice dobře.