Tomáš Volf třikrát pátý na ODM

V posledním červnovém týdnu se konala Olympiáda dětí a mládeže (ODM), kterou tentokrát hostilo naše krajské město – České Budějovice. K vidění bylo mnoho olympijských sportů včetně atletiky. Do nominace pro daný kraj se dostanou vždy nejlepší sportovci z kraje, a pokud je druhý nejlepší atlet z kraje v republikových tabulkách do 30. místa, může ho také doplnit.

Z milevských atletů byl pro reprezentaci Jihočeského kraje nominován Tomáš Volf jako nejlepší v kraji ve dvou disciplínách: ve skoku do výšky a v běhu na 60 metrů. Zúčastnil se také štafety 4×60 metrů mix.
Závody se konaly v průběhu tří dní: úterní kvalifikační boje, středeční finále a čtvrteční štafety. Tomáš se svými skvělými výkony na 60 metrů probojoval z rozběhů přes semifinále až do středečních finálových bojů, především díky osobnímu rekordu 7,91 sekundy. Ve finále obsadil vynikající 5. místo.

Po pár hodinách od finále běhu vyzval Tomáš nejlepší výškaře ve své věkové kategorii, mezi kterými se opět neztratil. Znovu se umístil na výborném 5. místě s výkonem 153 centimetrů. Jeho poslední disciplínou byla čtvrteční mix štafeta 4×60 metrů ve složení Blažková, Šůnová, Weis a Volf. Tato štafeta se umístila celkově na 5. místě.

Tomáš si tak z ODM odváží tři pátá místa, tedy tři pódiová umístění, což mu umožnilo třikrát zažít atmosféru vyhlašování na velké akci. Vždy bylo oceněno šest nejlepších v dané disciplíně.