Veselský podzimní Mini cup

Začátek podzimního období znamená pro sportovní gymnastky T.J. Sokola Milevsko příprava na podzimní Mini cup ve Veselí nad Lužnicí. Tentokrát jela velká výprava, protože byla vypsaná kategorie i pro ty nejmenší, které
poprvé jeli sbírat závodní zkušenosti. Děvčata musela zvládnout velkou konkurenci, nejen z Jihočeského kraje, ale i z oddílů z Prahy, Plzně, Teplic, Hodonína atd. Pro kategorii VS0 mini byl stanoven dvojboj – bradla, kladina. Na skvělém 11. místě se umístila Zoe Smrčinová, na 13. místě se umístila Alžběta Komárková a na 19. místě skončila Simona Dostálová. Tato děvčata poprvé zažila závodní atmosféru, přišla samozřejmě i nervozita, sem tam slzička z malého neúspěchu, ale po vyhlášení byla děvčata samý úsměv, protože měly radost, že to zvládly a byly odměněny krásnými cenami i tematickou podzimní medailí.

V kategorii VS0 roč. 2016 a st. Karolíně Duškové utekl medailový post o pouhé dvě desetiny bodu! Závodilo se též ve dvojboji, tentokrát na přeskoku a kladině. Přeskok se stal Karolíně osudným a to i přes námi podanou námitky na výslednou známku. Rozhodčí byli neoblomní. Přesto i čtvrté místo je krásné. Na skvělém šestém místě se umístila Adriana Hanzlíková, na 11. místě skončila Nikola Mikšátková, 12. místo patřilo Valerii Švejdové, pro kterou byl též závod úplně první a 13. místo vybojovala Stela Červenská.

V kategorii VS4C byl vypsán čtyřboj – (přeskok, bradla, kladina, prostná). Na skvělém 11. místě se umístila Anna Jircová a Karolína Vondráčková vybojovala místo 15. Opět děvčata dostala bodové srážky na bradlech, kde již je přechod na vyšší žerď. V Milevsku nám toto nářadí stále chybí, takže můžeme nácvik dělal pouze na nižší žerdi. Snažíme se všemožně sehnat finanční prostředky na nákup tohoto nářadí, ale zatím se nám to nedaří! Všechna děvčata si odvezla hezké ceny, medaile s liškou a plno závodních zážitků a zkušeností.