Noc sokoloven potřetí

Milevští sokolové se po třetí v řadě připravují na zajímavou akci, vyhlášenou Českou obcí sokolskou, a nazvanou Noc sokoloven. Milevšťáci se tak zařadili mezi devadesátku sokolských tělocvičných jednot z Čech, Moravy a Slezska, které pro své členy i širokou veřejnost chystají nejrůznější vzdělávací či pohybové aktivity. Mnozí se věnují své vlastní sokolovně, její historii, přítomnosti i budoucnosti – tak jako tomu bylo před dvěma lety při 90. výročí slavnostního otevření milevské sokolovny. To zajímalo hlavně dospělé návštěvníky. V loňském roce zaplnili prostory tělocvičny a vlastně i celé sokolovny děti. Jim byly určeny rozmanité hry, soutěže i tajemná výprava do temných zákoutí budovy. A téměř všichni pak společně na podlaze tělocvičny také přenocovali.

Letos bychom chtěli pozvat do milevské sokolovny všechny, jimž je od 15 do 60+, členy i nečleny jednoty, a chtěli by se seznámit s tradičními i netradičními kolektivními hrami, jakými jsou např. florbal, vybíjená, frisbee, indiaca… Určitě nepůjde o žádnou teorii; všechny jmenované hry a ještě spoustu nejrůznějších soutěží si budete moci vyzkoušet „na vlastní kůži“. A dokonce zcela zdarma, bez vstupného. Navíc pod dohledem zkušených cvičitelů a cvičitelek. Podmínkou však jsou vlastní čisté přezůvky do tělocvičny a vhodné sportovní oblečení. Zájemcům nabízíme opět možnost přespání na podlaze tělocvičny ve vlastních spacích pytlích. A doporučujeme i vlastní malé občerstvení.

Pokud vás naše pozvánka zaujala, přivítáme vás v naší sokolovně v pátek 22. září v 19:00 hodin. Nocležníci se vydají ke svým domovům v sobotu o osmé hodině ranní.

(ZiP)