Zlato a stříbro je doma v Sokole

Trénink třikrát týdně, soutěžení v deseti disciplínách, stres, únava ale i radost, nadšení a kamarádství, to vše přináší sokolská všestrannost. Tento druh sportu dělají také mezi jinými i čtyři milevští sportovci ze Sokola, kteří se po celoroční dřině probojovali na Republiku. Jde o Přebor ČOS ve sportovní všestrannosti. Závody se konaly o víkendu od pátku 26. května do neděle 28. května na Hané v Prostějově.  A do tohoto pěkného moravského města odjel za kategorii Žáci II Petr Molík, za Žákyně II Martina Koňáková a Kateřina Müllerová a čtveřici doplňovala Veronika Matějková za Žákyně I.

Cesta po D1 je známým pojmem, pokud se sejde se závadou na vozidle, jde o skoro první disciplínu, kterou je třeba splnit na výbornou a dopravit závodníky včas na místo. Že jsme všichni z Milevska a navzájem si umíme pomoci, bylo samozřejmé, ale nemohu vynechat pochvalu na ochotu prostějovské sokolky, která nám sehnala o víkendu servis a vytáhla nás z pěkné bryndy.

Díky pomoci z Prostějova jsme se mohli plně věnovat závodům. V sobotu nás čekalo 9 disciplín, čtyřboj v gymnastice, čtyřboj v atletice, šplh a v neděli závody končí soutěží v plavání. Slavnostní vyhlášení Přeborů probíhá v místní sokolovně za přítomnosti náčelnice ČOS a starostky města Prostějova a letos i olympijského reprezentanta v hodu oštěpem Zdeňka Nenadála, který dětem předával medaile.

Vyhlašuje se pořadí v jednotlivých disciplínách a hlavně celkový součet bodů za celou sokolskou všestrannost, tedy atletika, gymnastika, šplh a plavání. Na závěr se vyhodnotí nejlepší družstva. Na Moravě se nám letos jako každý rok velmi dařilo, přestože závodilo celkem na 142 závodníků, v chlapeckých kategoriích po 29 a v dívčích 42 závodnic, milevští sokolové se všichni umístili v první sedmičce.  Některé medaile nám unikly jen o fous a všichni předvedli, co doma pilně natrénovali.  Ani jeden závodník nakonec neodjížděl bez medaile.

Za největší úspěch považujeme vítězství Petra Molíka a druhé místo Martiny Koňákové v sportovní všestrannosti. Za reprezentaci milevské jednoty a celé Župy jihočeské všem děkujeme a k jejich výsledkům gratulujeme.

Pořadí v jednotlivých disciplínách uvádíme dále:

Atletika: Šplh:
Molík  – 2. místo Molík – 1. místo
Koňáková  – 4. místo Koňáková  – 1. místo
Müllerová – 6. místo Müllerová-  5.místo
Matějková – 6.místo Matějková- 8. místo
Sportovní gymnastika: Plavání 25 m:
Molík – 4. místo Molík – 5. místo
Koňáková  – 5. místo Koňáková  – 5. místo
Müllerová – 17. místo Müllerová – 7. místo
Matějková – 16. místo Matějková – 5. místo
Všestrannost:
Molík – 1. místo
Koňáková  – 2. místo
Müllerová – 7. místo
Matějková – 7. místo

 

Družstvo I. ( Matějková, Knettigová a Hašek  z Písku a Vančura  z Křemže)– celkově 1. místo

Družstvo II. ( Müllerová, Koňáková, Molík a Sobotka z Písku)– celkově 2. místo

Petra Molíková

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA