27 drahých kovů z Župních závodů v Písku

Dne 8. dubna  se konal Župní přebor  odboru všestrannosti ve sportovní gymnastice a šplhu, pořádaný T.J. Sokol Písek. Tímto závodem pokračovalo 34 gymnastek a gymnastů ve věku od 5 do 15 let z milevského sokola  v plnění  sokolské všestrannosti pro rok 2016 – 2017. Byl to opravdový gymnastický maraton, které ho se zúčastnilo celkem 134 dětí z 8 jednot Sokolské župy Jihočeské. Klání  začalo v 8 hodin ráno a výsledků jsme se dočkali až kolem 4 hodiny odpoledne. Naší konkurencí byli sokolové z Písku, Strakonic, Křemže, Volyně, Českých Budějovic.

V první části závodu ve šphu si milevší vedli výborně, v  některých  kategoriích nepustili jinou jednotu k medailím a svými rychlými časy udivovali ostatní. V závodech sportovní gymnastiky se jim také dařilo, šikovní byli naši nejmladší předškoláci i ostřílené ročníky našich nejstarších zástupců. Některým závodníkům se povedly sestavy na prostných, kde předvedli kotouly, stoje na rukách, přemety stranou či přemety vpřed a vzad sladěné do hudby, někteří udivovali rovnováhou na kladině či kladince, jiní  ukázali toče, výmyky a podmety na hrazdě. Chlapci se vytáhli fyzicky náročnými sestavami na kruzích či bradlech a všichni museli dokázat, že zdolají překážku a to buď skrčkou, roznožkou nebo přemetem například přes koně či bednu.

Ne všem jejich výkon stačil na medailové pozice, nicméně všichni předvedli moc pěkné výkony, závodili s chutí a soustředěně. Udělali radost nejen sobě, ale i trenérkám a samozřejmě i svému velkému „fan clubu” rodičů a přátel, kteří je v písecké hale podporovali. Domů se pak vracel autobus o několik kilogramů těžší, protože vezl do Milevska celkem 27 medailí.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Petra Molíková