TeamGym – stříbrná neděle v lednu

Postup z oblastních závodů malého TeamGymu z  Písku do Prahy byl pro nově vzniklé závodní skupiny milevského  TeamGymu velkým úspěchem a zkušeností. Zároveň to pro ně byl závazek zlepšit si své bodové hodnocení, vypilovat sestavy a neusnout na vavřínech.

Sportovní všestrannost a sportovní gymnastika Sokola Milevsko sestavila první závodní skupinu Žákyně II sestávající ze 7 děvčat. V neděli 15. ledna 2017 se v Praze konal Závod Malý TeamGym oblast západ 2016 – 2017 v T. J. Sokol Praha Královské Vinohrady. Závodit nás jelo pouze 6, jedna z děvčat podlehla chřipkové epidemii, a tak byl náš start na závodech málem ohrožen. Jel nás tedy minimální počet závodnic do družstva.

Děvčata předvedla na akrobatickém koberci své dobře připravené sestavy, ale ve skocích se neubránila menším zaváháním, což vyneslo družstvu Podlisková, Molíková, Novotná, Kortanová, Křížová, Linhartová nakonec stříbrné medaile a pohár.

Druhým týmem milevšťáků bylo Žactvo I mix, sestávající z děvčat a dvou chlapců. V oblastním kole v Písku se jim moc nedařilo, přesto chtěli své výsledky alespoň vylepšit bodově. Těsně před závody se jim nevyhnula chřipka a  zlomená ruka, tak skupinu zachraňovala gymnastka mnohem mladší a druhá ještě s ne zcela zrehabilitovanou nohou. Za jejich rychlou výpomoc jim také děkujeme.

A tak jsme do Prahy vyjeli oslabení a ještě v autobuse předělávali narychlo gymnastické sestavy. Výsledek nám však málem vyrazil dech, jen jednou desetinou nám uniklo vítězství, po skvěle vydařených prostných, se nám povedly i skoky na trampolínce. Celkově tedy naši benjamínci ve složení Řezba, Molík, Koňáková M., Kozáková, Müllerová, Koňáková S., Fořtová skončili také stříbrní a velmi šťastní. Samozřejmě i s pohárem.

Naše první soutěžní sezona v malém TeamGymu se Milevsku velmi vydařila a utvrdila nás v přesvědčení, že nás sportovní gymnastika i v této formě baví a že to tady v Milevsku docela umíme.

Petra Molíková

OLYMPUS DIGITAL CAMERA